1394/10/7 دوشنبه فرهنگی: بازدید دانشجویان پیام نور نجف آباد از جاذبه های تاریخی میدان امام و چهل ستون اصفهان

به منظور ارتقاء دانش فرهنگی و آشنایی با ابنیه تاریخی اصفهان، جمعی از دانشجویان دانشگاه پیام نور از میدان امام و عمارت چهل ستون بازدید کردند. بنا بر توضیحات کارشناسان مربوطه در این بازدید، اصفهان دارای یکی از بهترین و شگفت انگیزترین معماری های جهان است که در دل خود بناها و جاذیه های تاریخی فراوانی را جای داده است. میدان امام را می توان از لحاظ معماری و جغرافیایی جزو یکی از نادر ترین بناهای جهان برشمرد. میدان امام اصفهان دارای عماراتی چون مسجد امام، مسجد شیخ لطف الله، عمارت عالی قاپو و بازار قیصریه می باشد. ساخت مسجد امام مربوط به دوره صفویه و در سال 1020 هجری قمری به دستور شاه عباس اول و با هنر دست استاد معمار علی اکبر اصفهانی شروع و تا سال 1047 هجری قمری در زمان شاه صفی به اتمام رسیده و در ضلع جنوبی میدان امام قرار دارد. این مسجد دارای دو مدرسه متقارن به موازات هم است که مدرسه ناصری و مدرسه سلیمانی( مدرسه تابستانی)، 7 سنگاب، گنبد دو پوسته بسیار شگفت انگیز که باعث انعکاس شفاف صورت می شود و پیچ 45 درجه کل صحن و شبستان و کل بنای مسجد به سمت قبله ، سنگ ساعت ، کاشیکاریهای بسیار زیبا شامل کاشی خشت هفت رنگ می باشد.

عمارت چهل سنتون، خارج از میدان امام و در نزدیکی آن واقع شده است. دستور ساخت این عمارت زیبا توسط شاه عباس اول صادر شده و در زمان شاه عباس دوم قسمتهائی به بنا اضافه شد.چهل ستون از نخستین بناهایئی است که در آن از آینه کاری و نقاشیهای بزرگ دیواری و ستونهای چوبی عظیم با سر ستونهای مقرنس ساخته شده است. در گذشته در ایران 40 عدد خوش یمنی بوده و به معنای کثرت بوده و این عمارت با داشتن 20 ستون عظیم و اصلی و انعکاس آن در آب حوض بزرگ جلوی عمارت مفهوم چهل ستون را به خود اختصاص داده است. این بازدید به منظور آشنایی دانشجویان از جاذبه های گردشگری استان خود و به همت انجمن علمی مدیریت جهانگردی پیام نور نجف آباد برگزار گردید.